Grily

gril.jpg

Již odpradávna člověk připravuje pokrmy nad otevřeným ohněm. Proto grilování barbecue je jedním z nejstarších způsobů přípravy jídla. Lidstvo tento princip využívá od doby, kdy byl objeven oheň. Grilování – opékání dříve představovalo jediný způsob přípravy jídla. Dnes se grilováníbarbecue stalo zejména oblíbeným způsobem trávení volného času. Dobré jídlo znamená pohodu, setkání lidí kolem grilu udělá z každého jídla událost. Při grilování se zbavíte stresu, neboť při pobytu venku ať na zahradě nebo v přírodě můžete vychutnávat atmosféru všemi smysly. Každý, kdo si chce pořídit nějaký gril, by měl zvážit, co od grilování očekává a jaké vlastnosti grilu jsou pro něj nejdůležitější. Cena, velikost, rychlost, jednoduchost obsluhy, bezpečnost, skladování, údržování…

Základní druhy grilů:

Grily na dřevěné úhlí

výhody:

  • nižší cena
  • kouzlo vůně

nevýhody:

  • zdravotní rizika
  • náročnější obsluha
  • čištění
  • bezpečnost

Lávové grily

nevýhody:

  • vyšší pořizovací cena

Výhody:

  • zdravější grilování
  • možnost regulace teploty
  • větší bezpečnost
  • jednodušší čištění